Om Johan

Johan som musiker

När jag blir anlitad som musiker, är det oftast som pianist. Men ibland spelar jag gitarr eller orgel
också. I mitt dagliga arbete är jag musiker inom Svenska kyrkan.

Jag har stor erfarenhet av att ackompanjera sångare och sångerskor, bl.a. på bröllop, begravningar och dop, men också som t.ex. mingelmusik på fester, på konserter och företagsevenemang.

Jag har också ingått i olika tillfälliga band inför särskilda konserter eller evenemang, t.ex. vid julbort och liknande – men även vikarierat i fasta band.

Utöver detta har jag medverkat vid några skivinspelningar.

Sångare/sångerskor jag arbetat mycket med:
Erik Linder (hemsida)
Camilla Fritzén (hemsida)
Lisa Nylén (hemsida)

Johan som kompositör

Jag har skrivit musik nästan så länge jag kan minnas, och jag håller mig inte gärna inom någon specifik genre. Genom åren har det blivit pianomusik, kammarmusik, filmmusik, pop/rock, andliga sånger, visa och musikal. Ibland skriver jag helt själv, och ibland tillsammans med andra.

Jag försöker lägga upp lite av min musik här på sidan. Här kan du lyssna på, och läsa om min musik.

Musikproduktion

Jag har också en liten, hyffsat mobil studio för husbehov. Med den kan jag göra t.ex. demoinspelningar, och ljudupptagningar av konserter.

Anlita Johan

Jag kan hjälpa dig med många saker inom olika musikområden, t.ex:

  • som musiker – jag spelar på allt från konserter, gudstjänster, ceremonier, fester, företagsevenemang och skivinspelningar.
  • som kompositör/arrangör – jag har skrivit musik till bl.a. kortfilmer, musikaler, teaterföreställningar, dop, bröllop, begravning, annan sakral musik och pop/rocklåtar.
  • med notsättning/redigering i Sibelius – jag skriver mina egna noter i Sibelius, men har också undervisat andra i notprogrammet, och hjälpt bl.a. Ale Möller med redigering av orkesterpartitur.
  • med musikproduktion/inspelning – i min studio kan jag hjälpa till med demoproduktion, sångpålägg, och ljudupptagning av t ex konserter.
  • som pedagog – jag kan undervisa i t.ex. piano, musikteori, musikproduktion i Logic Pro och notskrivningsprogrammet Sibelius.

Hör av dig om du har en förfrågan, så återkommer jag så fort som möjligt!